Talán kevesen tudják rólam, hogy vendéglátósként kezdtem pályafutásomat. Fiatalemberként a híres alföldi településről, Gyomáról a Balaton partjára kerültem, ahol megkezdtem gasztronómiai kalandozásaimat. Végigjártam a szakma összes lépcsőfokát. A vendéglátás iránti szeretetemet az a két évtizednyi tapasztalatom adta, amikor megismerhettem Magyarország és számos európai város éttermi és vendéglátóipari kultúráját, kitűnő konyháit, ízeit, és persze az embereket. Voltam felszolgáló, szakács, étteremvezető, szállodaigazgató és vezérigazgató. Vallom, a főzés pihenést és kreativitást kínál mindenkinek, aki a konyhára nem teherként tekint, hanem otthonunk legfontosabb helyiségére. Számomra kiemelten fontos, hogy a hétvégi ebédet a család együtt fogyassza el. A magyar gasztronómia nemzeti kincsünk, amely hűen tükrözi múltunkat, jelenünket, de meghatározza jövőnket is. Az oldalon megtalálhatják régi receptek egyszerű, világos leiratát éppúgy, mint a modern, korszerű étkek receptjeit is. Arra bíztatom Önöket, hogy receptajánlataimat tekintsék alapnak, és bátran tegyék hozzá családjuk, tágabb környezetük tapasztalatait, vagy akár egy nyaralás alkalmával szerzett gasztronómiai élményeiket. Hiszek abba, hogy akkor lesz teljes a sikerük, ha nem egyszerűen csak elkészítik javaslataimat, de egyéniségükkel kiegészítve a saját ízlésükre is formálják őket. Úgy hiszem, igazán népszerű ételeink olyanok, mint legszebb népdalaink, mindenki ismeri a dallamukat, tájegységenként cifrázzák is egy kicsit, lehet, hogy a szöveg sem ugyanaz. De talán pont így érezhetjük mindannyian a sajátunknak őket.
Hétvégi ajánlatom |