topbar
fejlec01

desszert Mákos és diós bejgli

Hozzávalók:
(10 személyre) (240 kcal)


Tészta:

30 dkg liszt

15 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 t. vaníliás cukor

1 dkg élesztő

1 dl tej

2 db tojássárgája (a tésztába)

2 db tojás a (tészta kenéséhez)

1 db citrom reszelt héja

csipet só

 

Diós töltelék:

30 dkg darált dió

15 dkg cukor

2 dl tej

5 dkg mazsola

2 t. vaníliás cukor

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt szegfűszeg

 

Mákos töltelék:

30 dkg mák

20 dkg cukor

1 dl tej

5 dkg mazsola

2 t. vaníliás cukor

 

Elkészítési mód:

Az élesztőt csipetnyi cukorral langyos tejben megfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a vajat, a maradék cukrot és a vaníliáscukrot, a 2 tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Jól összegyúrjuk, azután letakarva meleg helyen megkelesztjük. Menet közben mind a két tölteléket külön-külön tejben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát egyforma adagokra szétosztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, külön-külön elosztjuk rajta a töltelékeket és szépen feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és jól felvert tojással bőven bekenjük. Két órán át pihenni hagyjuk. 150 °C-os előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt szép barnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűvös helyen tároljuk. Lehetőleg mindig csak annyit szeljünk fel, amennyi elfogy, mert könnyen kiszárad!

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben