topbar
fejlec01

Desszert Zserbó

 
Hozzávalók: (4 személyre)

Tészta:
40 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só

Töltelék:
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg házi baracklekvár
Bevonat:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj

Elkészítési mód:

Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk, kb. 30X20 cm-es téglalap formára, az első lapot beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe, megkenjük lekvárral és meghintjük a darált dió-porcukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot, melyet hasonlóképpen megkenünk lekvárral és rászórjuk a porcukros darált dió másik felét. Erre ráhelyezzük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket betakarjuk vele. A töltött nyers tésztát pihenni hagyjuk kb. 1 óráig. A tetejét megszurkáljuk és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje világosbarna lesz. A sütőből kivesszük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, vagyis csokimázt készítünk. Ezzel a csokimázzal bevonjuk a kihűlt tésztát, ha megkeményedett, hosszúkás szeletekre vágjuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben