Hozzávalók: (4 személyre)
Tészta:
40 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
Töltelék:
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg házi baracklekvár
Bevonat:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk, kb. 30X20 cm-es téglalap formára, az első lapot beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe, megkenjük lekvárral és meghintjük a darált dió-porcukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot, melyet hasonlóképpen megkenünk lekvárral és rászórjuk a porcukros darált dió másik felét. Erre ráhelyezzük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket betakarjuk vele. A töltött nyers tésztát pihenni hagyjuk kb. 1 óráig. A tetejét megszurkáljuk és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje világosbarna lesz. A sütőből kivesszük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, vagyis csokimázt készítünk. Ezzel a csokimázzal bevonjuk a kihűlt tésztát, ha megkeményedett, hosszúkás szeletekre vágjuk.