Hozzávalók:
(10 személyre) (510 kcal)
80 dkg finom metélttészta
60 dkg túró
5 db tojás
45 dkg tejföl
20 dkg mazsola
5 dkg cukor
5 t. vaníliás cukor
10 dkg vaj
1 cs. réteslap
Elkészítési mód:
Enyhén sós vízben a tésztát kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A túrót, a tejfölt, a cukrokat, a tojások sárgáját krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Tojásfehérjéből habot készítünk, elvegyítjük a krémmel, óvatosan összekeverjük a lecsepegtetett tésztával, majd vajjal kikent sütőtálba rakjuk, és lefedjük réteslappal. Előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeletelve, gyümölccsel díszítve esztétikusan kínáljuk.