topbar
fejlec01

 

desszert Szőlőlekváros diós rétes

Hozzávalók:
(4 személyre) (530 kcal/fő)

A tésztához:

3 db réteslap


A töltelékhez:

25 dkg darált dió
5 dkg szőlőlekvár
2 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
2 kk. őrölt fahéj
2 kk. őrölt szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja



Elkészítési mód:

Vajon megdinszteljük a darált diót, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel beízesítjük, azután felöntjük tejjel, krémesre főzzük, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a kikevert lekvárt. A réteslapot szétterítjük, az egyik szélére terítjük a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 Celsius-fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben