Hozzávalók:
(4 személyre) (530 kcal/fő)
A tésztához:
3 db réteslap
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
5 dkg szőlőlekvár
2 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
2 kk. őrölt fahéj
2 kk. őrölt szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja
Elkészítési mód:Vajon megdinszteljük a darált diót, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel beízesítjük, azután felöntjük tejjel, krémesre főzzük, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a kikevert lekvárt. A réteslapot szétterítjük, az egyik szélére terítjük a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 Celsius-fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk.