topbar
fejlec01

desszert Húsvéti kalács kandírozott gyümölccsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dkg vaj
2 dl tej
5 dkg cukor
2 t. vaníliás cukor
10 dkg kandírozott gyümölcs
1 db tojássárgája (a tésztába)
1 db tojás (a tészta kenéséhez)
egy csipet só

 

Elkészítési mód:

Az élesztőt csipetnyi cukorral langyos tejben megfuttatjuk. Azt követően hozzákeverjük a lisztet, a vajat, a cukrokat, egy tojássárgáját, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöket és egy csipet sót, majd hólyagosra dagasztjuk. Egy órán át langyos helyen kelni hagyjuk. Azután kivajazott téglalapformába rakjuk és a tetejét felvert tojással bekenjük. 180°C-os, előmelegített sütőben arany barnára sütjük és szeletelve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben