Hozzávalók: (10 személyre)
15 dkg vaj
2 db tojás
20 dkg cukor
25 dkg liszt
2 dl tej
30 dkg darált dió
1 cs. sütőpor
25 dkg házi baracklekvár
2 dkg csokidara
2 dkg margarin
Elkészítési mód:
A tojást, a cukrot, az olvasztott vajat, a tejet, a 20 dkg darált diót, az átszitált lisztet és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 4 lapra vágjuk. A lapokat megkenjük simára kevert házi baracklekvárral, a maradék dióval meghintjük, majd egyként egymás tetejére helyezzük. Tálalásnál kockákra vágjuk és megszórjuk csokidarával.