Hozzávalók:
(12 szelethez)
A tésztához:
7 db tojás
6 dkg vaj
12 dkg porcukor
24 dkg liszt
5 dkg kakaópor
A krémhez:
6 db tojás
15 dkg porcukor
12 dkg reszelt étcsokoládé
2 ek. kakaópor
15 dkg vaj
4 t. vaníliás cukor
2 dl tej
Csokimáz:
½ dl tej
10 dkg kakaópor
12 dkg kristálycukor
2 ek. olaj
10 dkg margarin
Elkészítési mód:
Tészta: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat porcukorral és kakaóporral habosra keverjük, majd apránként felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a simára kevert vajat. A tésztát háromfelé osztjuk. A tepsikbe három 26 cm átmérőjű kerek sütőpapírt rakunk és a masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített sütőben, 220 C°-on világosbarnára sütjük. A tésztára egyenként rárakjuk a 24 cm-es átmérőjű tortakarikát, körbevágjuk, úgy hogy egyformák legyenek.
Krém: Az edényt meleg vízfürdőbe állítjuk, belerakjuk a tojásokat, a porcukrot, az étcsokoládét, a kakaóport és a tejet. Folyamatos kevergetés mellett finom sűrű krémet készítünk, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukrot vajjal habosra felverjük és óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
Csokimáz: A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és addig keverjük, amíg krémes-bársonyos csokimázat nem kapunk.
A torta összeállítása: A krémet elosztjuk kétfelé és egyenként megkenjük vele a két tortalapot, majd a harmadikkal befedjük, óvatosan lenyomkodjuk. A kitüremlett krémet körbekenjük az oldalán, majd gitter rácsra rakjuk és egyenletesen bevonjuk csokoládémázzal. Marcipán csoki virágokkal díszítjük.