topbar
fejlec01

desszert Rigó Jancsi

 

Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta:

5 db tojás

10 dkg kristálycukor

10 dkg liszt

5 dkg kakaópor

 

Krém:

6 dl tejszín

20 dkg étcsokoládé

5 dkg porcukor

1 kk. zselatin

2 dl tejszín a tejszínhabhoz

 

Csokoládé bevonat:

10 dkg étcsokoládé

2 ek.étolaj

 

Elkészítési mód:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd a két habot összevegyítjük, végül a kakaóporral összekevert lisztet óvatosan beleforgatjuk. A tésztamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd két egyenlő részre vágjuk.
A krém elkészítéséhez a 20 dkg étcsokoládét fém keverőtálban a zselatinnal gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukorral habbá vert tejszínt. Az egyik piskótalapot a csokoládékrémmel egyenletesen, vastagon megkenjük, majd min. 1 óra hosszáig hűtőbe helyezzük. A 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a megdermedt csokoládékrémet egyenletesen bevonjuk.
A 10 dkg étcsokoládét gőz felett fém edénybe megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, habverővel krémesre keverjük és a másik piskótalapra egyenletesen elterítjük, azután hagyjuk kihűlni. Ha a csoki a tetején megkeményedett óvatosan ráhelyezzük a csokoládékrémes-tejszínhabos piskótalapra. Forró vízbe mártott késsel egyenlő kockákra vágjuk. Naranccsal és szőlővel díszítve tálaljuk.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben