topbar
fejlec01

desszert Narancsos minikuglóf

 

Hozzávalók (4 személyre):
A tésztához:

3 tojás

1 db narancs héja és leve

1 ek. kakaópor

10 dkg margarin

1 cs. vaníliás cukor

1 cs. sütőpor

15 dkg liszt

csipet só

10 dkg cukor

őrölt fahéj

 

A mázhoz:

15 dkg cukor

5 dkg kakaópor

5 dkg vaj

 

A díszítéshez:

fehércsokoládé

 

Elkészítési mód:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal, a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük. A tésztát beleöntjük a kivajazott minikuglófformákba, és 180○C-os előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A masszához a vajat vízgőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk. A minikuglófokat kivesszük a formákból, gitterrácsra tesszük, és egyenletesen bevonjuk a csokoládémázzal. Kínálás előtt 2 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

 
topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben