Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
10 tojás
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg holland kakaópor
A töltelékez:
50 dkg olvasztott csokoládé
2 dl főzőtejszín
5 dl tejszínhab
1 fél csilipaprika (3-4cm)
Elkészítési mód:
A tojásokat kettéválasztjuk, egy keverőtálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukor 2/3 részével, majd félretesszük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre habbá verjük, a habos tojássárgáját beleöntjük, majd óvatosan összekeverjük a masszába szitált liszttel és kakaóporral. Egyenletes vastagságban sütőpapírral borított sütőlemezre kenjük, és 180°C-on, kb. 6-7 percig sütjük. A vízgőz felett megolvasztott csokoládét tejforralóba tesszük, majd takaréklángon tartva, vékony sugárban beleöntjük a főzőtejszínt. Addig keverjük, amíg szép egynemű lesz. A krémet a felvert tejszínhabbal lassan, fokozatosan összekeverjük. A csilipaprikát kimagozzuk, a felaprított héját a krémbe szórjuk. A kihűlt piskótatésztát megkenjük a krémmel, a másik lappal lezárjuk, a tetejét felvert tejszínhabbal megkenjük, majd fa- vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk, azután hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor felszeleteljük, és kakaóporral meghintjük.