topbar
fejlec01

desszert Rákóczi túrós

Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 t. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor

A túrós töltelékhez:
30 dkg túró
8 dkg cukor
2 dkg búzadara
5 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
1 t. vaníliás cukor

A habhoz:
8 db tojás fehérje
25 dkg porcukor

Díszítéshez:
20 dkg sárgabaracklekvár

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit robotgéppel simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 10 perc alatt félig megsütjük. Sárgabaracklekvárral vékonyan lekenjük majd a túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük és elsimítjuk rajta. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig tovább sütjük. Menet közben a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot készítünk, amit rásimítunk a túrós töltelékre. A tetejét fa vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk, azután dresszingzsák segítségével simára kevert baracklekvárral díszítjük. 120 °C-on, kb. 10 perc alatt készre sütjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben