Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 t. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
A túrós töltelékhez:
30 dkg túró
8 dkg cukor
2 dkg búzadara
5 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
1 t. vaníliás cukor
A habhoz:
8 db tojás fehérje
25 dkg porcukor
Díszítéshez:
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit robotgéppel simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 10 perc alatt félig megsütjük. Sárgabaracklekvárral vékonyan lekenjük majd a túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük és elsimítjuk rajta. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig tovább sütjük. Menet közben a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot készítünk, amit rásimítunk a túrós töltelékre. A tetejét fa vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk, azután dresszingzsák segítségével simára kevert baracklekvárral díszítjük. 120 °C-on, kb. 10 perc alatt készre sütjük.