topbar
fejlec01

desszert Csokis fánk

Hozzávalók:
(4 személyre)

25 dkg liszt

1 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg porcukor

2 dkg vaj

4 db tojássárgája

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

Langyos tejben az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk. Az élesztős tejet jól összekeverjük a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a liszttel, és fakanállal hólyagosra dagasztjuk. A tésztából cipót formálunk, beletesszük egy tálba, egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepét kiszúrjuk, és forró olajban a fánk mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük, az olajat leitatjuk róla, majd olvasztott csokoládéba mártva, karamellel díszítve kínáljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben