Hozzávalók:
(4 személyre)
25 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
2 dkg vaj
4 db tojássárgája
olaj a sütéshez
Elkészítési mód:
Langyos tejben az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk. Az élesztős tejet jól összekeverjük a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a liszttel, és fakanállal hólyagosra dagasztjuk. A tésztából cipót formálunk, beletesszük egy tálba, egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepét kiszúrjuk, és forró olajban a fánk mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük, az olajat leitatjuk róla, majd olvasztott csokoládéba mártva, karamellel díszítve kínáljuk.