Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg királyrák
2 db avokádó
4 gerezd fokhagyma
20 dkg koktélparadicsom
1 db citrom
5 dkg vaj
30 dkg vegyes zöldsaláta (madár, jég, római)
2 ek. olívaolaj
só, őrölt bors
Dresszing:
1 db citrom
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. balzsamecet
2 dl joghurt
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
Felhevített vajban megpároljuk a megtisztított királyrákokat, a szeletekre vágott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, legyezőre vágjuk, azután meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk és összekeverjük a saláta-mixel. A citrom levét, a balzsamecetet és a joghurtot összekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével, sóval, borssal ízesítjük majd ráöntjük a salátamixre. Végezetül az avokádóval és a királyrákokkal esztétikusan tálaljuk.