topbar
fejlec01

eloetel Finoman fűszerezett húsrudak

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg darált marhahús
20 dkg darált kolozsvári szalonna
5 dkg darált füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
80 dkg burgonya
só, bors, őrölt pirospaprika
olaj (sütéshez)

 


Elkészítési mód:
A darálékokat összegyúrjuk a fűszerekkel és a péppé zúzott fokhagymával. Egy deszkán egyenletesen elterítjük, és 8X3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként vizes tenyérrel henger alakúra formáljuk. Forró rostlapon állandó forgatás mellett vízzel spriccelve szép pirosra sütjük. Közben a burgonyát megpucoljuk, konyharuhával áttörölgetjük, hosszában felkarikázzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd köretként tálaljuk a húsrudak mellé majonézzel, hagymarózsával díszítve.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben