topbar
fejlec01

foetel Kapros sült csirke hagymás tört burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre) (600 kcal/fő)

1,2 kg csirke

2 g. fokhagyma

1 cs. kapor

80 dkg burgonya

2 fej vöröshagyma

4 db kaliforniai paprika

2 ek. olaj

5 dkg zsír

Elkészítési mód:

A csirkét kívül-belül besózzuk, a belsejét finomra vágott fokhagymapéppel és kaporral bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig pároljuk, a fóliát levesszük róla, meglocsoljuk olajjal és aranybarnára sütjük, majd tálaláskor feldaraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, azután a finomra vágott, zsírban megpirított hagymával összekeverjük és lepirítjuk. A paprikát hosszában felszeleteljük, és roston megsütjük. A negyedelt csirke mellé salátalevélre, esztétikusan díszítve tálaljuk a formába öntött hagymás tört burgonyát és a sült paprikát.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben