Hozzávalók:
(4 személyre) (600 kcal/fő)
1,2 kg csirke
2 g. fokhagyma
1 cs. kapor
80 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
4 db kaliforniai paprika
2 ek. olaj
5 dkg zsír
só
Elkészítési mód:
A csirkét kívül-belül besózzuk, a belsejét finomra vágott fokhagymapéppel és kaporral bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig pároljuk, a fóliát levesszük róla, meglocsoljuk olajjal és aranybarnára sütjük, majd tálaláskor feldaraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, azután a finomra vágott, zsírban megpirított hagymával összekeverjük és lepirítjuk. A paprikát hosszában felszeleteljük, és roston megsütjük. A negyedelt csirke mellé salátalevélre, esztétikusan díszítve tálaljuk a formába öntött hagymás tört burgonyát és a sült paprikát.