topbar
fejlec01

foetel Bőrén sült lazac olasz módra

Hozzávalók:
(4 személyre)(720 kcal)


80 dkg lazacfilé

5 dkg vaj

2 db. citrom

1/2 dl olívaolaj

 

A körethez:


30 dkg farfalle tészta

5 dkg vaj

1 csokor zellerzöld

20 dkg reszelt parmezán sajt

1 dl tejszín

2 db citrom

1 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:

A halszeleteket meglocsoljuk a 2 citrom levével, sóval bedörzsöljük, majd letakarjuk papírtörlővel. (Sütés előtt a nedvességet felitatjuk a halról.) Egy teflonserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a lazacszeleteket. Ne rázogassuk, hagyjuk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ezután hozzáadjuk az 5 dkg vajat, majd lassú tűzön tovább hevítjük. Ha a vaj már habzik, locsoljuk meg vele a halszeletet. A bőrén sült lazacot nem kell megfordítani. A forrásban lévő vízhez hozzáadunk egy csipet sót és pár csepp olajat, majd megfőzzük benne a tésztát. A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott zellerzöldjét, megszórjuk reszelt sajttal, felöntjük tejszínnel, krémesre főzzük, majd összekeverjük a tésztával. Citrommal és zellerlevéllel díszítve, reszelt sajttal meghintve, köretként tálaljuk a lazac mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben