topbar
fejlec01

foetel Vajban párolt garnéla burgonyagolyókkal paradicsommártással

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg garnéla (előfőzött)

5 dkg vaj

1 dob. retekcsíra

só, bors

Paradicsommártás

20 dkg paradicsom

10 dkg paradicsompüré

0,5 dl olívaolaj

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítési mód:

Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a garnélákat, sóval, borssal ízesítjük, majd állandó keverés mellett rövid idő alatt megpároljuk. A finomra vágott hagymát olívaolajban megdinszteljük, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét, sóval, borssal ízesítjük. 10 perc főzés után hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük. A garnélákat retekcsírával körbeszórva, ízlésesen tálaljuk a burgonyagolyókkal és a tálkába adagolt paradicsommártással.

 
Burgonyagolyó
Hozzávalók:

40 dkg burgonya

10 dkg liszt

1 tojássárgája

1 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Lisztes deszkán kinyújtjuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, majd vizes kézzel egyforma golyókat készítünk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben