Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg garnéla (előfőzött)
5 dkg vaj
1 dob. retekcsíra
só, bors
Paradicsommártás
20 dkg paradicsom
10 dkg paradicsompüré
0,5 dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítési mód:
Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a garnélákat, sóval, borssal ízesítjük, majd állandó keverés mellett rövid idő alatt megpároljuk. A finomra vágott hagymát olívaolajban megdinszteljük, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét, sóval, borssal ízesítjük. 10 perc főzés után hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük. A garnélákat retekcsírával körbeszórva, ízlésesen tálaljuk a burgonyagolyókkal és a tálkába adagolt paradicsommártással.
Burgonyagolyó
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
10 dkg liszt
1 tojássárgája
1 dl olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Lisztes deszkán kinyújtjuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, majd vizes kézzel egyforma golyókat készítünk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük.