topbar
fejlec01

foetel Fonott szűzpecsenye steakburgonyával

Hozzávalók: (4 személyre) (570 kcal/fő)

60 dkg sertésszűzpecsenye

15 dkg baconszalonna

2 gerezd fokhagyma

2 szál rozmaring

1 kg burgonya

olaj (a sütéshez)

só, bors


Elkészítési mód:

A szűzpecsenyéket hosszában 3 részre szeljük, úgy hogy a végét nem vágjuk át. A csíkokat körbetekerjük bacon szalonnával, azután összefonjuk és a végét hústűvel összetűzzük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a rozmaringot rárakjuk majd alufóliába csavarva tepsibe rakjuk. 1 dl vízzel leöntjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, 20 percig pároljuk, azután levesszük az alufóliát, megsütjük és a hústűt kihúzzuk belőle. Menetközben a krumplit meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. Enyhén sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetjük és bő forró olajban pirosra sütjük, esztétikusan díszítve köretként tálaljuk a hús mellé.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben