topbar
fejlec01

 Ropogós pulykacomb, lecsóval és rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre) (1080 kcal/fő)

4 db pulykaalsócomb
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
1 kk. őrölt babérlevél
1 dl olaj (a sütéshez)
só, bors

Elkészítési mód:

A pulykacombokat fokhagymával, vöröshagymával, fűszerekkel ízesítve lassú tűzön puhára pároljuk. Ezt követően lecsurgatjuk, szalvétával a nedvességet felitatjuk és olajon ropogósra sütjük. Lecsóval és rizzsel tálaljuk.

Lecsó
Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
50 dkg tv paprika
30 dkg paradicsom
1 kk. őrölt pirospaprika
1 ek. olaj

Elkészítési mód:

A kockára vágott kolozsvári szalonnát és a finomra vágott hagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük, rádobjuk a szeletelt paprikát, lesütjük, meghintjük pirospaprikával, ezt követően a héjától megtisztított forrázott paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük, kevés folyadékot öntünk hozzá és rövid idő alatt készre főzzük.

Rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben