topbar
fejlec01

foetel Vadas marhapofa zsemlegombóccal

Hozzávalók:
(4 személyre) (750 kcal/fő)

80 dkg marhapofahús
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
4 db babérlevél
3 db citrom
1 ek. cukor
2 ek. mustár
1 dl tejföl
1 ek. liszt
só, szemes bors
olaj

A zsemlegombóchoz : 

30 dkg liszt
2 db zsemle
3 dl tej
2 tojás
2 dl víz

1 ek. étolaj

Elkészítési mód:

A répaféléket karikára, a hagymát finomra vágjuk. A marhapofát felszeleteljük, és forró olajban megforgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és az egészet lepirítjuk. Sóval, babérlevéllel, szemes borssal, darabolt citrommal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön puhára pároljuk. A húst kivesszük, a levét szűrőn áttörjük, és botmixerrel krémesítjük. Kevés olajon a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd ráöntjük a krémet, a tejfelt, a mustárt, és állandó kevergetés mellett készre főzzük. Közben a tejet felforraljuk és a kockázott, pirított zsemlére öntjük. A lisztet a tojással, a sóval, az olajjal víz hozzáadásával simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlekockákat, és gombócokat formázunk belőle. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük. Amikor a gombócok a víz tetejére feljönnek, leszűrjük, és köretként tálaljuk a hús mellé, melyet vadas mártással öntünk le.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben