Hozzávalók:
(4 személyre)
8 db tojás
20 dkg liszt
4 db fejes saláta
2 ek. ecet
1 ek. cukor
1 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
Négy tojást a liszttel simára keverünk és sóval ízesítjük. A tésztát 2 liter forrásban lévő enyhén sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük. Olajon a galuskát felhevítjük, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük az enyhén sóval ízesített, felvert tojásokat és készre sütjük. Menet közben 1 dl langyos vizet ecettel, cukorral és sóval ízesítünk, azután belerakjuk a félrevágott salátafejeket és tálalásig hűben tároljuk. A tojásos galuskát formázva, esztétikusan kínáljuk az ecetes salátával.