topbar
fejlec01

foetel Klasszikus tojásos galuska ecetes salátával

Hozzávalók:
(4 személyre)

8 db tojás
20 dkg liszt
4 db fejes saláta
2 ek. ecet
1 ek. cukor
1 ek. olaj

Elkészítési mód:

Négy tojást a liszttel simára keverünk és sóval ízesítjük. A tésztát 2 liter forrásban lévő enyhén sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük. Olajon a galuskát felhevítjük, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük az enyhén sóval ízesített, felvert tojásokat és készre sütjük. Menet közben 1 dl langyos vizet ecettel, cukorral és sóval ízesítünk, azután belerakjuk a félrevágott salátafejeket és tálalásig hűben tároljuk. A tojásos galuskát formázva, esztétikusan kínáljuk az ecetes salátával.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben