topbar
fejlec01
Főétel Garnélarák bundában

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg tisztított garnélarák (mirelit)
2 db tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 t. sütőpor

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A mélyhűtött garnélarákokat kiolvasztjuk. A tojásból, lisztből, tejből, sütőporból, sóval ízesített simára kevert tésztamasszát készítünk. A garnélarákokat egyenként a tésztamasszába beleforgatjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük.

 

Csiliszósz

Hozzávalók:
(4 személyre)

3 db csilipaprika
1 db kápia paprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
2 ek. méz
1 ek. olívaolaj
1 db lime citrom

Elkészítési mód:

A csilipaprikát, a kápia paprika húsát, a vöröshagymát finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk és olajon megdinszteljük. Felöntjük fehérborral, egy forralás után hozzáadjuk a mézet és citrommal, sóval ízesítjük. 10 perc főzés után tálkában mártogatósként kínáljuk a bundázott rák mellé.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben