topbar
fejlec01

foetel Csemegekaraj tejszínes petrezselymes mártással párolt zöldségekkel jázminrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertéskarajfilé
10 dkg vaj
40 dkg zöldségmix (mirelit)
2 ek. olaj
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítési mód:

A karajfilét egészben sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és becsomagoljuk. 200 oC -os előmelegített sütőben, kb. 35-40 percen keresztül pároljuk. A fóliából kicsomagoljuk, aranybarnára sütjük majd félrerakjuk kihűlni, azután 8 szeletre vágjuk. Közben a zöldségmixet enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. A lisztet vajon felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a felkarikázott fokhagymát, tejszínnel felöntjük és krémesre főzzük. Azt követően belerakjuk a felszeletelt sült húst, sóval, borssal ízesítjük, egy forralás után jázminrizzsel és párolt zöldségekkel esztétikusan kínáljuk.

Jázminrizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, felöntjük 1 liter vízzel, sóval ízesítjük és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. Konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. 30 perc után a hagymát kivesszük, és tetszés szerint formázva tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben