topbar
fejlec01

foetel Disznótoros finomságok

Májas hurka

Hozzávalók:
(1 kg-hoz)

20 dkg húsos tokaszalonna
50 dkg máj
20 dkg tüdő
10 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 dkg édes-nemes őrölt pirospaprika
1 kk. majoránna
3 dkg só

Elkészítési mód:

Sós vízben megabáljuk a húsos tokaszalonnát, a májat, a tüdőt, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni és ledaráljuk. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst és lehűtjük. A húsos-belsőséges darálékhoz hozzáadjuk a zsíron megpirított, apróra vágott hagymát, a főtt rizst, a fűszereket, összekeverjük és betöltjük vékonybélbe. 80-90 °C –os abalében kb. 40-50 percig abáljuk, majd hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt megsütjük.

 

Véres hurka

Hozzávalók:
(1 kg-hoz)

25 dkg húsos tokaszalonna
15 dkg tüdő
10 dkg rizs
0,5 l vér
1 fej vöröshagyma
1 kk. majoránna
3 dkg só

 

Elkészítési mód:

Sós vízben megabáljuk a húsos tokaszalonnát, a tüdőt, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni és ledaráljuk. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst és lehűtjük. A húsos-belsőséges darálékhoz hozzáadjuk a vért, a zsíron megpirított, apróra vágott hagymát, a főtt rizst, a fűszereket, összedolgozzuk és vékonybélbe betöltjük. 80-90 °C –os abalében kb. 40-50 percig abáljuk, majd hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt megsütjük.

 

Kolbász
Hozzávalók:
(1 kg-hoz)

25 dkg sertéscomb
25 dkg karaj
15 dkg lapocka
20 dkg dagadó
15 dkg hasalja szalonna
1 dkg erős őrölt pirospaprika
2,5 dkg édes-nemes őrölt pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
2 dkg só


Elkészítési mód:

A feldarabolt húsokat és a szalonnát ledaráljuk, egy tálba tesszük, fűszerekkel ízesítjük, összekeverjük, sertésvékonybélbe töltjük és fogyasztás előtt megsütjük, majd a többi termékkel együtt karikára vágott sültburgonyával esztétikusan tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben