Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg darált sertéshús
12 db fürjtojás
1 szál friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
40 dkg lencse (konzerv)
60 dkg burgonya
2 db tojás
só, bors
olaj (a sütéshez)
Elkészítési mód:
A 12 db fürjtojást forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és félre tesszük. A húst egy keverőedénybe rakjuk, hozzáadjuk a 2 db tojást, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, apróra vágott rozmaringgal fűszerezzük, majd az egészet összedolgozzuk. Azt követően gombócokat formálunk belőle és fürjtojással megtöltjük, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a lencsét és egy forralás után köretként tálaljuk a fürjtojással töltött húsgombócok mellé.