topbar
fejlec01

foetel Fürjtojással töltött rozmaringos húsgombóc burgonyás lencsével

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg darált sertéshús
12 db fürjtojás
1 szál friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
40 dkg lencse (konzerv)
60 dkg burgonya
2 db tojás
só, bors
olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:
A 12 db fürjtojást forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és félre tesszük. A húst egy keverőedénybe rakjuk, hozzáadjuk a 2 db tojást, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, apróra vágott rozmaringgal fűszerezzük, majd az egészet összedolgozzuk. Azt követően gombócokat formálunk belőle és fürjtojással megtöltjük, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a lencsét és egy forralás után köretként tálaljuk a fürjtojással töltött húsgombócok mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben