topbar
fejlec01

Karcagi birkapörkölt sós burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

1,2 kg csontos birkahús
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
10 dkg sertészsír
5 dkg őrölt pirospaprika
1 kk. köménymag
só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a faggyútól megtisztított, átmosott, darabolt, csontos birkahúst, meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük és zsírjára sütjük. A héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát belerakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön, kb. 2,5 – 3 óra alatt állandó folyadékpótlással puhára főzzük. Közben a tisztított, hasábra vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd köretként tálaljuk a birkapörkölt mellé.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben