Hozzávalók:
(4 személyre)
1,2 kg csontos birkahús
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
10 dkg sertészsír
5 dkg őrölt pirospaprika
1 kk. köménymag
só, bors
Elkészítési mód:
A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a faggyútól megtisztított, átmosott, darabolt, csontos birkahúst, meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük és zsírjára sütjük. A héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát belerakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön, kb. 2,5 – 3 óra alatt állandó folyadékpótlással puhára főzzük. Közben a tisztított, hasábra vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd köretként tálaljuk a birkapörkölt mellé.