Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg tokhalfilé
2 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db kápia paprika
20 dkg reszelt cheddar sajt
1 db citrom
10 dkg vaj
1 dl tej
2 ek. olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A halat sóval bedörzsöljük, felszeleteljük, vajban megpároljuk. A zöldségeket csíkokra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, felöntjük a tejjel és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. A tokhalfilét párolt rizzsel, citrommal díszítve sajtos zöldségágyon tálaljuk.
Párolt rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
32 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz. Lefedjük, kb. 20 percig állni hagyjuk, a hagymát kivesszük belőle és a hal mellé formázva tálaljuk, ízlésesen díszítjük.