Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg marhapofa
40 dkg kockázott császárszalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. friss oregano
1 cs. friss bazsalikom
4 db nagyobb burgonya
2 dl tejföl
20 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg márványsajt
20 dkg bébi spenót
20 dkg koktélparadicsom
1 dl olaj
5 dkg vaj
só, bors
Elkészítési mód:
A szeletelt marhapofát bedörzsöljük borssal, fokhagymapéppel, üvegtálba rakjuk, hozzáadjuk a hámozott, darabolt vöröshagymát, ½ dl olajjal felöntjük, majd folpackkal légmentesen lezárjuk. 48 órán keresztül hűtőben érleljük. A pácolt húst serpenyőbe tesszük, felöntjük az olajos páccal és kevés vízzel, sóval, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, majd egy forralás után fedő alatt 30 °C-on 4 órán át konfitáljuk. Lapátkanállal óvatosan kiszedjük, azután kevés, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A burgonyát alufóliába tekerjük, 200 °C-on megsütjük, a fóliából kibontjuk, hosszában kettévágjuk és visszahelyezzük a tepsibe. Menet közben a kockázott császárszalonnát lepirítjuk, összekeverjük a tejföllel, majd ráadagoljuk a burgonyára, sajttal megszórjuk, visszarakjuk a sütőbe és 10 perc alatt készre sütjük. A spenótot és a koktélparadicsomot vajban megforgatjuk és márvány sajttal megszórva, borsócsírával díszítve tálaljuk a burgonyával együtt a hús mellé.


