topbar
fejlec01

foetel Aszalt szilvával töltött pulykamell

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg pulykamell

20 dkg aszalt szilva

3 dkg vaj

1 db tojás

1 dl tej

1 ek. olívaolaj

1 mk. őrölt szegfűszeg

1 mk. őrölt fahéj

1 kk. cukor

só, bors

Elkészítési mód:

Az apróra vágott aszalt szilvát vajon megpároljuk, sóval, borssal, szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral, beízesítjük, kevés tejjel felöntjük, felforraljuk. Menet közben a pulykamell filét éles késsel szétnyitjuk, majd folpackon keresztül kiklopfoljuk. Kb. 30×40-es hússzeletet kapunk, amit alufóliára helyezünk. A kihűlt töltelékhez hozzáadunk egy tojást, majd összekeverjük, és egyenletesen szétterítjük a húson. Óvatosan, szépen feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Egy edénybe fedő alatt kb. 30 percig vízben pároljuk, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából és tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 150 °C fokon, szép pirosra sütjük. Szépen szeletelve rizi-bizivel tálaljuk.

Köret:
Rizi-bizi

Hozzávalók:(4 személyre)

30 dkg rizs

20 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

2 dkg vaj

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel. Sóval beízesítjük és belerakjuk egészben a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben sós vízben megfőzzük a zöldborsót, vajon megfuttatjuk és összekeverjük a rizzsel.
    

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben