topbar
fejlec01

foetel Hurka Silver módra

 

Hozzávalók (1 kg-hoz):

50 dkg sertésfejhús fülével

10 dkg vese

10 dkg máj

10 dkg nyelv

10 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dkg zsír

1 dkg őrölt kalocsai pirospaprika

1 kk. őrölt bors

2 dkg só

 

Elkészítési mód:

A fejhúst és a nyelvet a belsőségekkel enyhén sós vízben megfőzzük, majd kivesszük. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst és lehűtjük. Hozzáadjuk a hagymát, paprikával, fokhagymával, borssal fűszerezzük. Hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük és kb. 85 °C-on 30 percig abáljuk, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni.
Sütési tanács:
A kolbászt és a hurkákat hideg vízbe mártjuk, így nem fognak szétpukkadni. Kevés zsiradékban sütőben 120 °C -on pirosra sütjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben