topbar
fejlec01

foetel Grillezett afrikai harcsafilé

 

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg afrikai harcsafilé

15 dkg garnélarák

1 fej fokhagyma

1 ek. olívaolaj

½ dl olívaolaj (a fokhagyma konfitáláshoz)

 

Elkészítési mód:

A harcsafiléket és a garnélarákokat olívaolajjal bekenjük, sóval meghintjük, majd rostlapon ropogósra pirítjuk. A gerezdekre szedett fokhagymát héjától megtiszítjuk és olívaolajjal felöntjük. Kis lángon melegítsük gyöngyözésig és tartsuk forráspont alatt addig, amíg a gerezdek üvegessé válnak és megpuhulnak (kb. 60-70 °C-on, 30 percig). Citrommal és petrezselyemzöldjével ízlésesen tálaljuk.

 

Párolt rizs
Hozzávalók:(4 személyre)

32 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. A főétel mellé formázva tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

  

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben