topbar
fejlec01

foetel Márton napi lakomatál

 

Hozzávalók (4 személyre):

  2 db libamell

4 db libacomb

40 dkg libamáj

60 dkg burgonya

2 szál friss rozmaring

1 szál sárgarépa

1 szál zöldség

1 db zeller zöldjével

2 db zöldpaprika

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj

2 db alma

Elkészítési mód:
A libahúsokat sóval bedörzsöljük, egy lábasban kevés olajon az aprított rozmaringgal, a darabolt fokhagymával és vöröshagymával enyhén mind a két oldalát megpirítjuk, majd vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és egy forralás után, lassú tűzön félpuhára főzzük. Egy napig hűtőbe rakjuk érlelni. Kivesszük a húsléből, tepsibe rakjuk a jól megmosott héjában megfőtt burgonyával együtt 150 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. A libamájat felszeleteljük és teflonserpenyőben mind a két oldalát megpirítjuk. Esztétikusan, közepén kiszúrt almával, szőlővel, rizzsel díszítve tálaljuk.

 

Birsalmás pezsgős vöröskáposzta

Hozzávalók (4 személyre):

1 fej vöröskáposzta

1 fej lilahagyma

2 db birsalma

5 dkg cukor

1 db citrom

1 dl pezsgő

1 ek. olaj

só, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:
A megtisztított káposztát és a lilahagymát vékonyra gyaluljuk, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk. Menet közben a birsalmát meghámozzuk, cikkekre szeleteljük, és olajon cukor hozzáadásával karamellizáljuk, majd a káposztát kinyomkodjuk és hozzáadjuk. A citrom levével és őrölt köménnyel ízesítjük, felöntjük pezsgővel, azután fedő alatt megpároljuk, majd lesütjük.

 


Rizs

Hozzávalók:(4 személyre)

20 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

1 cs. petrezselyemzöld

2 dkg vaj

2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel. Sóval beízesítjük és belerakjuk egészben a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. A finomra vágott petrezselyemzöldjét vajon megpároljuk és összekeverjük a rizzsel.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben