Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg pecsenyekacsamáj
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 fej kápia paprika
2 csomó petrezselyemzöld
80 dkg burgonya
5 dkg vaj
2 ek. olaj
2 dkg kalocsai őrölt paprika
só, bors
Elkészítési mód:
A kockára vágott hagymát, paprikát és a szeletelt gombát olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a tisztított jól átmosott pecsenyekacsamájat, őrölt paprikával meghintjük, majd zsírjára sütjük és kevés víz hozzáadásával készre főzzük. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. Menetközben a burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben megfőzzük. A finomra vágott petrezselymet vajon felhevítjük és a burgonyát megforgatjuk benne. Ízlésesen köretként tálaljuk a gombás kacsamáj mellé.