Hozzávalók (4 főre)
60 dkg borjúpofa
1 kis vöröshagyma
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db zöldpaprika
1 db héjától tisztított paradicsom
10 dkg zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
2 ek. liszt
1 ek. kalocsai őrölt pirospaprika
2 ek. olaj
só, bors
30 dkg metélt tészta
2 dkg vaj
1 cs. kapor
Elkészítési mód:
A borjúpofahúst hártyájától megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, és egy lábasban kevés olajon forgatva pirosra sütjük. Belerakjuk a felaprított tisztított zöldségeket, majd zsírjára sütsük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára pároljuk. A húst kivesszük a húsléből, hagyjuk kihűlni, majd nyolc szeletre vágjuk. A hús levét szitán áttörjük, visszahelyezzük a tűzhelyre, meghintjük őrölt pirospaprikával, felforraljuk és a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk. Újraforraljuk, habverővel krémesítjük, a hússzeleteket visszarakjuk és melegen tartjuk. Közben enyhén sós vízben a metélt tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a vajon megpárolt kapros zöldborsóval, és köretként tálaljuk a paprikás borjúpofa mellé.