topbar
fejlec01

foetel Borjúpofa tejfölös paprikás mártásban

Hozzávalók (4 főre)

60 dkg borjúpofa

1 kis vöröshagyma

1 szál répa

1 szál petrezselyemgyökér

1 db zöldpaprika

1 db héjától tisztított paradicsom

10 dkg zöldborsó

1 gerezd fokhagyma

1 dl tejföl

2 ek. liszt

1 ek. kalocsai őrölt pirospaprika

2 ek. olaj

só, bors

30 dkg metélt tészta

2 dkg vaj

1 cs. kapor

Elkészítési mód:

A borjúpofahúst hártyájától megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, és egy lábasban kevés olajon forgatva pirosra sütjük. Belerakjuk a felaprított tisztított zöldségeket, majd zsírjára sütsük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára pároljuk. A húst kivesszük a húsléből, hagyjuk kihűlni, majd nyolc szeletre vágjuk. A hús levét szitán áttörjük, visszahelyezzük a tűzhelyre, meghintjük őrölt pirospaprikával, felforraljuk és a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk. Újraforraljuk, habverővel krémesítjük, a hússzeleteket visszarakjuk és melegen tartjuk. Közben enyhén sós vízben a metélt tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a vajon megpárolt kapros zöldborsóval, és köretként tálaljuk a paprikás borjúpofa mellé.
     

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben