topbar
fejlec01

leves Sütőtök krémleves olajos magvakkal

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg sütőtök
1 csomó petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál kurkuma
tökmag, szeletelt mandula, szezámmag
só, bors

 

Elkészítési mód:
A finomra vágott petrezselyemzöldet és a karikákra vágott fokhagymát vajon enyhén felforrósítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott tököt. Fedő alatt rövid ideig megpároljuk és felöntjük 8 dl vízzel. Sóval, borssal, kurkumával beízesítjük. Puhára főzzük. Lehűtjük majd turmixoljuk és visszatesszük a tűzre. Beleöntjük a simára kevert tejfölt és összeforraljuk. Tálalásnál az olívaolajon enyhén megpirított magvakkal meghintjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben