Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg sütőtök
1 csomó petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál kurkuma
tökmag, szeletelt mandula, szezámmag
só, bors
Elkészítési mód:
A finomra vágott petrezselyemzöldet és a karikákra vágott fokhagymát vajon enyhén felforrósítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott tököt. Fedő alatt rövid ideig megpároljuk és felöntjük 8 dl vízzel. Sóval, borssal, kurkumával beízesítjük. Puhára főzzük. Lehűtjük majd turmixoljuk és visszatesszük a tűzre. Beleöntjük a simára kevert tejfölt és összeforraljuk. Tálalásnál az olívaolajon enyhén megpirított magvakkal meghintjük.