Hozzávalók:
(4 személyre)
1 db kisebb tanyasi tyúk
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db burgonya
1 db TV paprika
1 db paradicsom
só, egész szemes bors
20 dkg házi csigatészta
Elkészítési mód:
A tyúkot egészben jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a tyúkot s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi csigatésztát kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átöntjük és lezsírozzuk. A zöldségeket és a főtt tyúkot egy tálcára kiszedjük. A főtt tyúkot szétbontjuk, külön a belsőséget és az aprólékot s külön a combját és a mellehúsát. A belsőséget és az aprólékot a zöldségekkel és a csigatésztával együtt a forró leves mellé tálaljuk.