topbar
fejlec01

leves Vargányás húsgombócleves

 

Hozzávalók: (4 személyre)

10 dkg darált marhacomb

10 dkg darált császárszalonna

10 dkg darált vargányagomba

1 db zsemle

½ dl tej

1 db tojás

1 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

1 cs. petrezselyemzöld

15 dkg zöldbab

½ fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

só, őrölt bors

 

Elkészítési mód:

A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, a darálékokat, valamint a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a tejben áztatott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük, és nedves kézzel gombócokat készítünk belőle. Menet közben olívaolajon a tisztított kockázott zöldségeket és a darabolt zöldbabot lesütjük, 1l vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és belerakjuk a gombócokat, azután lassú tűzön készre főzzük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben