Hozzávalók
(4 személyre):
1 kg őszibarack
½ dl tejszín
2 db tojás
1 narancs reszelt héja
10 dkg túró
1 ek. liszt
1 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 tk. őrölt szegfűbors
csipet só
Elkészítési mód:
A barackokat kimagozzuk, meghámozzuk és robotgéppel krémesítjük. 1 db tojássárgáját összekeverünk a tejszínnel, hozzáadjuk a barackkrémhez, csipet sóval, őrölt szegfűborssal ízesítjük, és egy forralás után hagyjuk kihűlni. Közben a túrót a megmaradt tojással, a reszelt narancshéjjal, a liszttel összegyúrjuk, cukrokkal ízesítjük, majd mini gombócokat formázunk belőle, és forró vízben készre főzzük. Amikor kihűlt, a hideg leves betétként tálaljuk.