topbar
fejlec01

leves Őszibarackkrém leves mini túró gombóccal

 

Hozzávalók
(4 személyre):

1 kg őszibarack
½ dl tejszín
2 db tojás
1 narancs reszelt héja
10 dkg túró
1 ek. liszt
1 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 tk. őrölt szegfűbors
csipet só

 

Elkészítési mód:
A barackokat kimagozzuk, meghámozzuk és robotgéppel krémesítjük. 1 db tojássárgáját összekeverünk a tejszínnel, hozzáadjuk a barackkrémhez, csipet sóval, őrölt szegfűborssal ízesítjük, és egy forralás után hagyjuk kihűlni. Közben a túrót a megmaradt tojással, a reszelt narancshéjjal, a liszttel összegyúrjuk, cukrokkal ízesítjük, majd mini gombócokat formázunk belőle, és forró vízben készre főzzük. Amikor kihűlt, a hideg leves betétként tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben