topbar
fejlec01

leves Citromfüves marhagulyás erdei gombával

Hozzávalók: (4 személyre)

 

50 dkg marha lábszár

20 dkg erdei gombamix (mélyhűtött)

5 dkg füstölt szalonna

1 kis fej vöröshagyma

1 cs. citromfű

1 db tv paprika

2 db paradicsom

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 kis fej zeller

40 dkg burgonya

1 csomó petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

5 dkg mangalicazsír

2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika

1 kk. őrölt kömény

só, bors

Elkészítési mód:

A marha lábszárt, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet, a citromfüvet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított forrázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a gombát. Zsírjára pörköljük, meghintjük piros paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadék pótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 l vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.
 

 
topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben