topbar
fejlec01

leves Zellerkrém leves kapros túrós zsemlegombóccal

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 db zellergumó

2 dkg vaj

2 tojás

1 dl tejszín

2 db zsemle

10 dkg túró

5 dkg zsemlemorzsa

1 cs. kapor

1 gerezd fokhagyma


Elkészítési mód:

A tisztított zellergumót kockákra, a fokhagymát karikákra vágjuk, vajon megpároljuk, sóval ízesítjük majd 8 dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojás sárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk, és botmixerrel krémesítjük. Közben az áztatott zsemlét összegyúrjuk a finomra vágott kaporral, a zsemlemorzsával, sóval ízesítjük, majd kis gombócokat formázunk belőle. Enyhén sós vízben megfőzzük és feltétként tálaljuk a forró levesben.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben