topbar
fejlec01

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Húsvétra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Márton napra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Karácsonyra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Szilveszterre

leves szerencseleves

 

Szerencse krémleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg lencse

1 dl tejszín

2 db tojássárgája

20 dkg koktél paradicsom

Elkészítési mód:

A lencsét jól átmossuk, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, megfőzzük, majd turmixoljuk. A tejszínt a tojássárgájával krémesre keverjük, azután hozzáadjuk a lencsepüréhez, és egy forralás után pirított zsemlekockával és sült koktélparadicsommal tálaljuk.

 

menu Rozmaringos malacpecsenye pezsgős káposztával és sáfrányos rizzsel

Rozmaringos malacpecsenye pezsgős káposztával és sáfrányos rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)


80 dkg bőrös malackaraj
3 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 dl olaj

Elkészítési mód:

A malackarajt 4x20 dkg-os szeletre vágjuk és egy tepsibe rakjuk. Megszórjuk karikákra vágott fokhagymával, majd rárakjuk a friss rozmaringszálat, sóval meghintjük és 1 dl vizet öntünk hozzá. Alufóliával légmentesen befedjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig gőzöljük. Az alufóliát leszedjük róla, olajjal meglocsoljuk, azután 150 °C-on mind a két oldalát szép aranybarnára sütjük, úgy hogy a bőre ropogós legyen.

 

Pezsgős káposzta

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 fej vöröskáposzta
1 ek. olaj
5 dkg cukor
1 ek. ecet
1 dl száraz pezsgő
só, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:

A torzsájától megtisztított káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk. Az olajon a cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk), majd beletesszük a kinyomkodott vöröskáposztát. Beízesítjük ecettel, sóval, őrölt köménnyel, azután felöntjük pezsgővel és fedő alatt puhára pároljuk.

 

Sáfrányos rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 kk. sáfrány
2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval beízesítjük, sáfránnyal illatosítjuk, majd egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk.

 

menu Kakaós kalács

Kakaós kalács
Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

30 dkg liszt

2 dkg élesztő

2 dkg vaj

2 dl tej

5 dkg cukor

2 t. vaníliás cukor

1 db tojássárgája (a tésztába)

1 db tojás (a tészta kenéséhez)

egy csipet só

 

A töltelékhez:

10 dkg vaj

3 cs. vaníliás cukor

5 dkg porcukor

5 dkg kakaópor

 

Elkészítési mód:

Az élesztőt csipetnyi cukorral langyos tejben megfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a vajat, a maradék cukrot, a vaníliáscukrot, az 1 db tojássárgáját és egy csipet sót. Hólyagosra dagasztjuk. 1 órán át langyos helyen kelni hagyjuk. Menet közben elkészítjük a tölteléket. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a cukrokat és a kakaóport. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3mm vékonyra kinyújtjuk, a tölteléket egyenletesen elterítjük rajta, azután feltekerjük és sütőpapírral bélelt téglalapformába rakjuk. Felvert tojással bekenjük. 180°C-os előmelegített sütőben arany barnára sütjük. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

topbar

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben