topbar
fejlec01

desszert Narancslekváros bukta

 

Hozzávalók:
(10 személyre) (400 kcal/fő)

30 dkg liszt

2 dl tej

2 dkg élesztő

3 dkg cukor

5 dkg vaj

egy csipet só


Töltelék:

10 dkg narancslekvár

A bukta kenéséhez:

2 db tojássárgája

3 dkg cukor

2 evőkanál víz


Elkészítési mód:

Langyos tejben a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a vajat. Az egészből egy lágy tésztát dagasztunk. Liszttel meghintjük és cipót formázunk belőle. Ruhával letakarjuk és meleg helyen egy órán át duplára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára kinyújtjuk. 5x8 cm-es téglalapra vágjuk. Minden téglalap közepébe kanállal rárakjuk a simára kevert narancslekvárt. A tészta két végét ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Azzal a felével rakjuk a kivajazott tepsibe, ahol a tészta fedi egymást. Egymás mellé sorba rakjuk, aztán ruhával letakarjuk és a buktákat kb. 30-40 percig tovább kelesztjük. Közben a bukták kenéséhez keverjük simára a tojássárgáját a cukorral és a vízzel, majd kenjük be a már megkelt buktákat. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Enyhén meghintjük porcukorral, majd ízlés szerint, esztétikusan díszítve tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben