Hozzávalók:
(12 személyre) (590 kcal/fő)
A tésztához:
50 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
10 dkg cukor
3 ek. méz
2 db tojás
5 dkg vaj
1 dl tej
A töltelékhez:
6 dl tej
10 dkg búzadara
20 dkg porcukor
1 db tojássárgája
20 dkg vaj
20 dkg narancslekvár
A csokoládémázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 ek. olaj
Elkészítési mód:
A lisztet, a szódabikarbónával átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként, 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, és állandó keverés mellett krémesre főzzük, azután langyosra hűtjük. Ezt követően hozzáadjuk a cukorral és tojássárgájával habosra kevert vajat. Az első sült tésztalapot egyenletesen megkenjük lekvárral, majd a második sült tésztalappal lefedjük, ezt követően a krémet elterítjük rajta, a harmadik sült lapot rárakjuk. Az étcsokoládét apróra törve vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele. Szeletelésig, kb. 3 órára hűtőbe tesszük.