topbar
fejlec01

desszert Krémsajtos máktorta

Hozzávalók:
(12 személyre) (460 kcal/fő)

A tésztához:

20 dkg liszt

10 dkg vaj

5 dkg cukor


A krémhez:

4 tojás

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

75 dkg tejszínes krémsajt

25 dkg tejföl

1 cs. vaníliás pudingpor

15 dkg darált mák

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 2 evőkanál víz hozzáadásával, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és vajazott 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába tesszük. 160 ⁰C-os sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. Ez idő alatt robotgép segítségével a tojásokat felverjük a cukrokkal, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. A kész krémet ráöntjük az elősütött tésztára és 160 ⁰C-on kb. 50 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tortát néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt a szélét körbekenjük lekvárral, megszórjuk mákkal, a tetejét pedig porcukorral.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben