Hozzávalók:
(12 személyre) (460 kcal/fő)
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
A krémhez:
4 tojás
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
75 dkg tejszínes krémsajt
25 dkg tejföl
1 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg darált mák
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 2 evőkanál víz hozzáadásával, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és vajazott 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába tesszük. 160 ⁰C-os sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. Ez idő alatt robotgép segítségével a tojásokat felverjük a cukrokkal, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. A kész krémet ráöntjük az elősütött tésztára és 160 ⁰C-on kb. 50 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tortát néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt a szélét körbekenjük lekvárral, megszórjuk mákkal, a tetejét pedig porcukorral.