topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
16 dkg cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg szeletelt mandula

Elkészítési mód:
A tojásokat felütjük, szétválasztjuk, a sárgáját 10 dkg cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel simára keverjük, felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon evőkanállal beleszaggatjuk a maradék cukorral habbá vert fehérjét. Körbeforgatva 1 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és hagyjuk kihűlni. A tojássárgás-pudingos tejet további egy forralás után félrerakjuk. Miután kihűlt, belekeverjük a habgaluskákat és fogyasztásig hűtőbe rakjuk. Tálalásnál megszórjuk a cukron megpirított mandulaszeletekkel.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben