topbar
fejlec01

desszert Málnás szelet

Hozzávalók:
(10 személyre) (390 kcal/fő)

A tésztához:

6 tojás
12 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
6 ek. liszt

A krémhez:

10 dkg fehér csokoládé
2 dl tejszín
40 dkg málna
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. tejszínes pudingpor
5 dkg cukor
6 dl tej
10 dkg vaj

A tetejére:

1 ek. zselatin
5 dkg málna

Elkészítési mód:

A tojássárgákat a cukrokkal együtt habosra verjük, ezt követően fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Azután kivajazott tepsibe önjük és 180 ⁰C-on, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. Menet közben elkészítjük a krémet. Vízgőz felett felolvasszuk a fehér csokoládét és a fokozatosan hozzáadott tejszínnel simára keverjük. A megmosott málnát a vaníliás cukorral együtt felfőzzük, majd botmixerrel turmixoljuk. A pudingport a cukorral és a tejjel krémesre főzzük, hozzáadjuk a pépesített málnát és a fehér csokoládés tejszínt. A vajat habverő géppel felhabosítjuk és a krémmel összekeverjük. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük. Langyos vízben simára keverjük a zselatinport, és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hozzáadjuk az összetört málnát, hagyjuk kihűlni, azután a süteményre öntjük. Hűtőszekrénybe rakjuk. Dermedés után egyenlő, téglalap alakú formákra vágjuk, és tetszés szerint díszítve tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben