Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
8 tojás
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg holland kakaópor
A diókrémhez:
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
10 dkg vaj
2,5 dl langyos tej
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 kk. zselatin
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit megfelezzük, és kétféle piskótát készítünk úgy, hogy az egyikbe nem teszünk kakaóport. A tésztákat külön-külön kivajazott, kilisztezett, tapadásmentes kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Amíg a tészta hűl, addig a diókrém elkészítéséhez vajon felhevítjük a diót, hozzáadjuk a cukrokat, a pudingport, majd felöntjük a tejjel és egy forralás után hozzáadjuk a zselatint és krémesre főzzük. A tortaformákat lecsatoljuk a kihűlt tésztáról és egyenként óvatosan keresztbe vágjuk, közben A formába visszahelyezzük az egyik sima tortalapot, az időközben kihűlt diókrémet 4 részre osztjuk, majd egyenletesen elsimítjuk az első lapon, azután ezt egy kakaós piskótalappal lefedjük és ezt is megkenjük a diókrémmel. Még egyszer megismételjük a folyamatot úgy, hogy a felső rétegünk kakaós piskóta legyen. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, meghintjük darált dióval s tálalásig (de minimum 2 órára) hűtőbe rakjuk.