topbar
fejlec01
desszert Kakaós diós torta

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

8 tojás
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg holland kakaópor

A diókrémhez:

10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
10 dkg vaj
2,5 dl langyos tej
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 kk. zselatin

 

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit megfelezzük, és kétféle piskótát készítünk úgy, hogy az egyikbe nem teszünk kakaóport. A tésztákat külön-külön kivajazott, kilisztezett, tapadásmentes kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Amíg a tészta hűl, addig a diókrém elkészítéséhez vajon felhevítjük a diót, hozzáadjuk a cukrokat, a pudingport, majd felöntjük a tejjel és egy forralás után hozzáadjuk a zselatint és krémesre főzzük. A tortaformákat lecsatoljuk a kihűlt tésztáról és egyenként óvatosan keresztbe vágjuk, közben A formába visszahelyezzük az egyik sima tortalapot, az időközben kihűlt diókrémet 4 részre osztjuk, majd egyenletesen elsimítjuk az első lapon, azután ezt egy kakaós piskótalappal lefedjük és ezt is megkenjük a diókrémmel. Még egyszer megismételjük a folyamatot úgy, hogy a felső rétegünk kakaós piskóta legyen. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, meghintjük darált dióval s tálalásig (de minimum 2 órára) hűtőbe rakjuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben