topbar
fejlec01

desszert Csokitallérok

Hozzávalók: (4 személyre)

A tésztához:

30 dkg liszt

2 ek. kakaó

20 dkg ráma

1 db tojás

10 dkg porcukor

10 dkg darált mandula

1 db citrom reszelt héja

 

A csokoládémázhoz:

10 dkg étcsokoládé

5 dkg ráma

A díszítéshez:

15 dkg szeletelt mandula

 

Elkészítési mód:

A liszthez hozzávegyítjük a kakaót, majd a hideg rámát gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a darált mandulát és a reszelt citromhéjat. A tésztát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük (sütőlemezre is lehet). Előmelegített sütőben, kb. 180 °C –on, 10 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor a kekszek kihűltek, az étcsokoládét megolvasztjuk és rámával simára elkeverjük. Mindegyik tallér tetejét bekenjük a masszával és szeletelt mandulával díszítjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben