topbar
fejlec01

desszert Csokoládé mousse

Hozzávalók:
(4 személyre)

15 dkg étcsokoládé (70%-os)

5 dkg vaj

3 db tojás

20 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

Gőz felett a csokoládét megolvasszuk, majd felolvasztjuk benne a vajat is. Picit lehűtjük, azután hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezt követően a tojásfehérjéből, és a porcukorból kemény habot verünk, és finom mozdulatokkal a csokis masszához keverjük. Adagoljuk ki pohárba, vagy tálkába és tegyük a hűtőszekrénybe, min. 30 percre. Tálalásnál díszíthetjük tejszínhabbal.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben